Babérliget Kúria Babérliget Kúria Babérliget Kúria Babérliget Kúria Babérliget Kúria Babérliget Kúria Babérliget Kúria Babérliget Kúria Babérliget Kúria Babérliget Kúria

A gyümölcsfákkal és szőlővel körbevett, provanszi stílusú, 900 nm-es vendégház a somogyi dombok között fekszik, eredetileg pedig a Békeffy nemesi család, 1800-as évek második felében épített kúriája volt.    

Babérliget maga a megtestesült vidéki báj. Illatos levendulabokrai és fűszerkertje Provence-ot idézik, egy igazán különleges esküvői helyszínt kínál a párok számára.   

 

A Kúria árnyas kertje, valamint a romantikus gesztenyefasor a szertartás, kisebb létszám esetén pedig a vacsora helyszínéül is szolgálhat. 

Babérliget azonban nagyobb esküvők befogadására is tökéletes, hiszen az új építésű rendezvénypavilon, melyet a világhírű designer, Philippe Starck munkája ihletett, egyidejűleg akár 150 fő befogadását teszi lehetővé. A kúria és a hozzátartozó, hangulatos Tóház összesen 25 fő elszállásolására alkalmas, de igény szerint a környező szálláshelyeken is segítenek elszállásolni a vendégeket.

EGYÉB TULAJDONSÁGOK

Szabadtéri lehetőségek:

Az épületből a kertbe egy gyönyörű gesztenye fasor vezet, mely árnyas allét képez a ház és a belső kert között, ahol tipikus mediterrán növények, fűszernövények és virágok között sétálhatunk. A helyszín kiválóan alkalmas a polgári szertartás vagy akár a vacsora helyszínének is.

Programok:

 

 

 

Program Ajánlatok:
 

Borkóstoló
Kastélylátogatás
Közös Főzés / Bográcsolás
Off-Road túra
Horgászat
Túrázás
Segway túra

Lebonyolítható programok
 • Esküvői fogadás, díszvacsora
 • Polgári esküvői szertartás

Terem

  Befogadóképesség Asztalok elrendezésének lehetőségei
Ültetett kiszolgálás Svédasztalos kiszolgálás Álló-
fogadás
Tábla-
asztalos
Kör-
asztalos
U
alak
Kúria étterem 24 24 40
Kerti Rendezvénypavilon 150 150 150
Gesztenyesor 36 36 0
 • Befogadóképesség
  Ültetett kiszolgálás:
  24
  Svédasztalos kiszolgálás:
  24
  Állófogadás:
  40
 • Asztalok elrendezésének lehetőségei
  Táblaasztalos:
  Körasztalos:
  U alak:
 • Befogadóképesség
  Ültetett kiszolgálás:
  150
  Svédasztalos kiszolgálás:
  150
  Állófogadás:
  150
 • Asztalok elrendezésének lehetőségei
  Táblaasztalos:
  Körasztalos:
  U alak:
 • Befogadóképesség
  Ültetett kiszolgálás:
  36
  Svédasztalos kiszolgálás:
  36
  Állófogadás:
  0
 • Asztalok elrendezésének lehetőségei
  Táblaasztalos:
  Körasztalos:
  U alak:
Helyszín jellege
 • Különleges
Különlegességek, a helyszín által kínált egyéb esküvői szolgáltatások:

Hangulatos kerti fogadás, welcome vacsora pénteken

Szombaton könnyű ebéd, készülődés A Nagy Napra

Esküvői vacsora, ahogyan a Pár megálmodta

Vasárnapi villás reggeli, búcsú fröccs a nagy fa alatt

Egyéb szolgáltatások:

A földszinten, az épület hátsó szárnyában foglal helyet egy fürdőház rész, benne panorámás szaunával, gőzkamrával és tusolókkal, ahonnan a kültéri medencéhez juthatunk ki. 

Az emeleti részen is van még egy kényelmes nappali helyiség, illetve egy, a kültéri medencére és a kertre néző 50 nm-es Jóga terem, mely egyben rossz idő esetén kiválóan alkalmas a szertartás helyszínének is.

 

A nagyméretű kültéri medence (5x12 méter) zöldszínű vizével gyönyörű látványt nyújt, melynek hátterében vadszőlővel befuttatott támfal, még hátrébb kiserdő és gyümölcsfák, közvetlen környezetében pedig levendulák, rózsák és más mediterrán növények találhatók.

Választható felszolgálás
 • Hagyományos tányérszervíz
 • Svédasztalos
 • Állófogadás
Menüvel kapcsolatos információk
 • Vegetáriánus menü
 • Gyerek kedvezmény
Catering:

A helyszín csak éttermi szolgáltatásokkal (cateringgel) együtt vehető igénybe.

Szállás:

ABabérliget Kúria 10 múltat idéző szobája 21 fő vendég elszállásolására alkalmas, amelyek igény szerint pótággyal ( max. 4 gyermek részére ) bővíthetők.  

A ház kétszintes, a földszinten található közösségi terekhez tartozik egy hatalmas és kényelmes nappali, benne két nagyméretű szófával és egy nagyon szép zongorával, továbbá egy tágas és kellemes étkezőhelyiség, egy hangulatos kandallós könyvtárszoba és egy óriási konyha. 

A földszinten található még 5 szoba, melyből kettő közös bejárattal és előtérrel rendelkezik, így ideális családi apartmannak, a további három pedig kétágyas szoba.  

Az emeleten további 5 szoba található, köztük egy háromágyas, három kétágyas, valamint egy nászutas lakosztály.

 

 

A Babérliget Kúriától 15 perc sétával megközelíthető Tóház a faluban lévő horgásztó partján helyezkedik el, festői szépségű környezetével a nyugalom megtestesítője. Teraszáról csodálatos látvány nyújt a víz felett lenyugvó nap képe.
A tóparti körülményekhez illően berendezett Tóház tökéletes megoldás a kúria kiegészítésére, összesen maximum 4 személy számára nyújt férőhelyet, így gyermekes családoknak is megfelelő választás.

 

Igény esetén további szálláslehetőségek is rendelkezésre állnak a településen és a környező falukban egyaránt.

Italfogyasztás:

Italcsomag összeállítása kérhető.

Parkolás
Parkolás:

A parkolás térítésmentesen biztosított vendégeink részére.

Tanácsadás, szervezés:

 

 

 

A Babérliget Vendégház Somogy megyében található, 25 percnyi autózásra Balatonlellétől és ugyancsak 25 percre Kaposvártól, a történelmi megyeközponttól.

 

Autóval megközelítőleg 1,5 órás út (165 km) Budapesttől. Az M7 autópályáról a 135-ös km-nél térjen le a 67-es útra, Kaposvár irányába. Haladjon tovább 25 kilométert, majd Mernyeszentmiklóson kanyarodjon Polány felé.

 

 

 

Kapcsolat - Elérhetőségek