Schieszl Vendéglő és Borház, 1896

2011 Budakalász Budai út 83.
Schieszl Vendéglő és Borház, 1896 Schieszl Vendéglő és Borház, 1896 Schieszl Vendéglő és Borház, 1896 Schieszl Vendéglő és Borház, 1896 Schieszl Vendéglő és Borház, 1896 Schieszl Vendéglő és Borház, 1896 Schieszl Vendéglő és Borház, 1896 Schieszl Vendéglő és Borház, 1896 Schieszl Vendéglő és Borház, 1896 Schieszl Vendéglő és Borház, 1896 Schieszl Vendéglő és Borház, 1896 Schieszl Vendéglő és Borház, 1896 Schieszl Vendéglő és Borház, 1896 Schieszl Vendéglő és Borház, 1896 Schieszl Vendéglő és Borház, 1896

SCHIESZL VENDÉGLŐ ÉS BORHÁZ 1896

CSALÁDI HAGYOMÁNYOKON ALAPULÓ MODERN GASZTRONÓMIA

 

„A budakalászi Schieszl Vendéglő és Borház falai között egyszerre él a százéves múlt és a szorgos jelen, a kézműves hagyomány és a XXI. századi technológia, a családias figyelem és a legnagyobb rendezvények profi kiszolgálása, a sváb és a magyar történelem.”

                                                        -Magyar Konyha 2014. szeptember

 

A Schieszl Vendéglő és Borház 1896 több, mint 120 éves vendéglátás helyszíne. A családi vendéglő Budakalász főutcáján, patinás épületben, modern rendezvényhelyszínnel várja a vendégeket.

 

Klasszikus gasztronómián alapuló konyhánk nagy hangsúlyt fektet a minőségi, friss, saját és hazai alapanyagok használatára, a házias ízekre. Étlapunkon a sváb ételek, a hagyományos paraszti konyha fogásai éppúgy megtalálhatók, mint a könnyed halételek és egyéb a XXI. század gasztronómiai kihívásainak megfelelő diétásabb fogások.

 

BORÁSZATUNK

 

A vendéglátás és a borászat a családi hagyománynak is köszönhetően évtizedekre visszanyúlóan szoros egységet alkot.

Szakértő gondoskodással és a legmodernebb kertészeti technológiával műveljük szőlőinket. A borászatban a legkorszerűbb berendezésekkel és innovatív gondolkodásmóddal folyik a munka. 

Zömében reduktív, populáris, gyümölcsös, könnyed borokat készítünk, mely kiegészül egy – egy kézműves tétellel. Évente 40.000 palack bort értékesítünk saját vendéglátásunkban a Schieszl Vendéglő és Borház 1896 – ban.

EGYÉB TULAJDONSÁGOK

Lebonyolítható programok
  • Esküvői fogadás, díszvacsora
  • Polgári esküvői szertartás
Szabadtéri lehetőségek:

LIGET PROGRAM

 

Helyszín: Zöldtető vagy belső udvar

(Időtartam: 45 perc)

 

Berkel-szeletelő látványelemként

 

9 hónapig érlelt mangalica sonka

Zakuszka csatos üvegben

Friss házi kenyér, friss zöldségek

 

Ital: szűrtvíz, szódavíz, házi üdítők, fehér-, rosé- és vörösbor

 

Bútorzat: könyöklő textillel


 

Programok:
  1. Vendégfogadó program
  2. Szertartás
  3. Liget program
  4. Borkóstoló

Terem

  Befogadóképesség Asztalok elrendezésének lehetőségei
Ültetett kiszolgálás Svédasztalos kiszolgálás Álló-
fogadás
Tábla-
asztalos
Kör-
asztalos
U
alak
Díszterem 60 0 70
Új Helyiség 30 0 0
Kispince 25 0 0
Tárgyaló (szertartásra rossz időben) 40 0 0
Bortár terasszal 140 110 160
  • Befogadóképesség
    Ültetett kiszolgálás:
    60
    Svédasztalos kiszolgálás:
    0
    Állófogadás:
    70
  • Asztalok elrendezésének lehetőségei
    Táblaasztalos:
    Körasztalos:
    U alak:
  • Befogadóképesség
    Ültetett kiszolgálás:
    30
    Svédasztalos kiszolgálás:
    0
    Állófogadás:
    0
  • Asztalok elrendezésének lehetőségei
    Táblaasztalos:
    Körasztalos:
    U alak:
  • Befogadóképesség
    Ültetett kiszolgálás:
    25
    Svédasztalos kiszolgálás:
    0
    Állófogadás:
    0
  • Asztalok elrendezésének lehetőségei
    Táblaasztalos:
    Körasztalos:
    U alak:
  • Befogadóképesség
    Ültetett kiszolgálás:
    40
    Svédasztalos kiszolgálás:
    0
    Állófogadás:
    0
  • Asztalok elrendezésének lehetőségei
    Táblaasztalos:
    Körasztalos:
    U alak:
  • Befogadóképesség
    Ültetett kiszolgálás:
    140
    Svédasztalos kiszolgálás:
    110
    Állófogadás:
    160
  • Asztalok elrendezésének lehetőségei
    Táblaasztalos:
    Körasztalos:
    U alak:
Helyszín jellege
  • Étterem
Különlegességek, a helyszín által kínált egyéb esküvői szolgáltatások:

Borkóstoló

 

Liget program (kb.45 perc) :

Berkel sonkaszeletelő látványelemként,

9 hónapig érlelt mangalica sonka , Zakuszka csatos üvegben,

friss házi kenyér,

friss zöldségek

Ital:

szűrt és szódavíz, 100 %-os házi üdítők, fehér, rosé és vörösbor

Igénybe vehető technikai eszközök:
  1. Projektor
  2. Vetítő vászon
  3. Flipchart

 

Megjegyzések a termekről:

5 különböző méretű és hangulatú terem áll rendelkezésre.

Leginkább esküvőre ajánlott a Bortár és a Díszterem, mindkettő szeparált bejárattal.

A Bortár rendelkezik fogadópulttal, beépített 126 cm 4K UHD LED TV-vel, mosdókkal és ruhatárral, valamint a teremhez tartozó terasszal.

Választható felszolgálás
  • Hagyományos tányérszervíz
  • Svédasztalos
  • Állófogadás
Megközelíthetőség - tömegközlekedéssel:

 

H5 HÉV Budakalász megállótól 267 m gyaloglás (4 perc)

Menüvel kapcsolatos információk
  • Vegetáriánus menü
  • Gyerek kedvezmény
Catering:

Több generációra visszatekintő éttermi tapasztalat, XXI. századi konyhatechnológia, saját borászat, díjnyertes tételek.

Szállás:

A helyszínnek nincs.

 

Szállás a közelben:

Valéria Panzió,

Kati Zimmer,

Müller Fogadó

Italfogyasztás:

Korlátlan italfogyasztás lehetősége a vacsora kezdetétől 8 órás időtartamra (módosítható).

 

Tartalma: szűrtvíz, szódavíz, házi must, házi almalé, házi bodzaszörp, Coca-Cola, gyömbér, tonic, narancslé, őszilé, fehér-, rosé- és vörösbor, sör, alkoholmentes sör, kávé, cappucino.

 

Kiegészítő csomag: Puxrose Habzóbor korlátlan fogyasztása az italcsomag időtartama alatt.

 

Rövid ital: A megrendelő biztosítja.


 

Esküvői mintamenük

„A” Menü

Leves (tálban)

Újházy tyúkhúsleves

 

Főétel (svédasztalon tálalva)

Aszalt paradicsommal, sonkával-sajttal töltött csirkemell, rántva Ropogós kacsasült, sült almával Konfitált sertéstarja, sült fokhagymás-magos mustárszósz

 

Köretek külön tálalva:

Sváb langyos káposzta

Zöldséges párolt rizs

Kerti fűszeres, vajas újburgonya

Házi savanyúság

 

Desszert

Három fajta rétes (almás, meggyes, túrós)

„B” Menü

Leves (tálban)

Újházy tyúkhúsleves

 

Főétel (svédasztalon tálalva)

Aszalt paradicsommal, sonkával-sajttal töltött csirkemell, rántva Ropogós kacsasült, sült almával

Konfitált sertéstarja, sült fokhagymás-magos mustárszósz

 

Köretek külön tálalva:

Sváb langyos káposzta

Zöldséges párolt rizs

Kerti fűszeres, vajas újburgonya

Házi savanyúság

 

Desszert

Három fajta rétes (almás, meggyes, túrós)

 

Éjféli vacsora

Töltött káposzta, tejföl, friss kenyér

„C” Menü

Hideg előétel (tányérszervizes)

Hideg kacsamáj, pikáns szilvás lilahagymalekvárral és tiroli brióssal

 

Leves (tálban)

A megrendelő előzetes választása alapján:

Újházy tyúkhúsleves

vagy

Marha erőleves, zöldséges ravioli

 

Főétel (svédasztalon tálalva)

Érlelt sonkával és sajttal göngyölt jércemell, szezámos jázmin rizzsel

Lazac citruskéregben, vajas rozmaringos újburgonyával

Vörösboros, aszaltszilvás marhanyak, erdei gombás polentával

 

Desszert

Három fajta rétes (almás, meggyes, túrós)

 

Éjféli vacsora

Töltött káposzta, tejföl, friss kenyér

Parkolás
Parkolás:

Magánparkolónkban 55 autó számára van lehetőség

a parkolásra. Buszparkolóval is rendelkezünk.

A környéken is díjmentes a parkolás!

Kapcsolat - Elérhetőségek